ЈКП Градско саобраћајно предузеће "Београд"
 | Новости  | Новости  |

НОВОСТИ

 
31.03.2022.
САОПШТЕЊЕ
Нова возила за превоз деце и особа са инвалидитетом на престоничким улицама
Двадесет и три нова возила која је Град купио за школски превоз, као и за превоз особа са инвалидитетом, представљена су данас испред Старог двора.
Догађају су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, секретарка Савеза за дечију и церебралну парализу Београда Дилбера Сарајлић, и менаџмент ЈКП ГСП ''Београд''.
Весић је истакао задовољство због куповине 16 аутобуса за превоз школске деце и седам аутобуса за превоз особа са инвалидитетом, јер је то показатељ да се Град одговорно односи према тим суграђанима.
''Школски аутобуси такође имају по два места за особе са инвалидитетом, јер деца са инвалидитетом која иду у школе, иду заједно са осталом децом и треба да користе исти превоз. Седам минибусева за особе са инвалидитетом поседује хидрауличне рампе и у потпуности су прилагођени за ову врсту превоза. Током последње четири године купили смо 75 оваквих аутобуса и на тај начин показали да водимо рачуна о свим становницима престонице и да настојимо да сви имају квалитетан превоз'' - рекао је Весић.
Он је додао да сви аутобуси као погон користе природни гас и подсетио да је Град пре две године донео одлуку да ниједно возило не може бити купљено уколико користи дизел гориво или ''обичан'' бензин. То значи да се купују искључиво возила на природни гас, електрична или хибридна возила и на тај начин се даје допринос заштити животне средине.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да град Београд преко Секретаријата за социјалну заштиту особама са инвалидитетом омогућава специјализовани превоз који се одвија преко ГСП мреже.
''Последњи пут оваква возила купљена су 2018. године, а пре тога 2015, што практично значи да се на сваке три године обнавља возни парк када су возила за превоз особа са инвалидитетом у питању. Корисници имају на располагању возила која су израђена по највишим стандардима и квалитета и саме безбедности. Превоз је бесплатан, корисници се пријављују преко матичних удружења или контактирањем ГСП-а, а возила су прилагођена особама које болују од церебралне или дечије парализе, мултипласклерозе, дистрофије, као и слепим лицима и лицима са другим обликом инвалидности'', рекла је Наташа Станисављевић.

Директор ЈКП ГСП ''Београд'' Радиша Момчиловић је подсетио да то предузеће, осим јавног линијског превоза путника, обавља и ванлинијски превоз у оквиру кога се превасходно врши школски превоз и превоз особа са инвалидитетом.
''ГСП има искључива права на превоз особа са инвалидитетом, а од пре две године је преузео и комплетан школски превоз. Из тог разлога је у претходних две до три године доста уложено у набавку нових возила. Купљено је 75 комбија, мини и мидибусева. Сигурно је да ће наши корисници бити задовољни. Реч је о возилима најновије генерације чијом куповином је квалитет услуга подигнут на највиши могући ниво, а ми ћемо у наредном периоду, на обострано задовољство, настојати да одржимо такав квалитет превоза'', казао је Момчиловић.


НОВОСТИ

АРХИВИРАНЕ НОВОСТИ

Контакт телефони
Диспечерски центар 00-24
011/366-4040
Служба за медијски наступ
011/366-4047
Централа
011/366-4000
Говорни аутомат
011/30-33-370, 011/30-33-371
Андроид апликација

licenca

licenca

www.kudnikolatesla.rs

Место за Ваш банер

Место за Ваш банер Место за Ваш банер
Kнегиње Љубице 29 | 11158 Београд ПАК: 105713 Телефон: 011/366-4000
Матични број: 07022662 ПИБ: СР 100049398

Copyright: JKP GSP "Beograd" © 2016. produkcija: S.P.I.S.