| Информације | Новости |

НОВОСТИ

 
30.03.2017.
ПОСЛЕ ПЕТ ДЕЦЕНИЈА НАБАВЉЕНА
Два нова ватрогасна возила
У четвртак, 30. марта 2017. године, градоначелник Београда, господин Синиша Мали и Жељко Милковић, директор ЈКП ГСП "Београд", присуствовали су показној вежби са новим ватрогасним возилима градског превозника. Вежба је реализована у пословном кругу ГСП на Дорћолу.

У складу са сталним напорима да се прате савремене техничке тенденције, односно да се унапређују услови рада и пословања, ЈКП ГСП "Београд" је набавио два специјална ватрогасна возила за потребе Сектора за послове одбране, ванредних ситуација и противпожарне заштите. Возила су испоручена пре десетак дана.

Градоначелник Београда је истакао да је ово прва набавка ватрогасних возила за ГСП од 1971. и 1981. године, односно после 46 година.
– Ово је само наставак наших активности како бисмо ГСП коначно ставили на ноге. Отворен је нови центар за контролу саобраћаја, завршена је реконструкција погона централе ГСП, као и ресторана друштвене исхране. Набављено је 55 нових аутобуса, укључујући и пет електроаутобуса. Очекује се 12 школских и набавка 30 нових „Икарбусових” зглобних аутобуса. Обнављамо возни парк, али и обављамо ствари које грађани не виде, попут набавке ова два нова ватрогасна возила. Она су неопходна, али се надам да никада неће бити употребљена – рекао је Синиша Мали.

– Упорно радимо на превентиви, као и побољшању услова рада наших запослених. Улажемо у нову опрему и побољшавамо техничка средства у нашем предузећу – нагласио је директор ГСП Жељко Милковић.
Ватрогасци су добили најсавременија комбинована ватрогасна возила (вода, пена, прах) типа Great Wall K2 Steed 5. По конструкцији и опремљености ови четвoроточкаши намењени су за потребе ватрогасних јединица за гашење почетних пожара чврстих запаљивих материја (пожара класе "А") и пожаре лако запаљивих течности (пожари класе "Б") водом, пеном и прахом. Нова возила ће бити у погону на Дорћолу и Новом Београду, који су сврстани у прву категорију угрожености од пожара; биће у функцији заштите објеката, возила и радника ГСП од пожара класе А, Б и Ц.

До испоруке нових возила ГСП је располагао само са два ватрогасна возила: комбиновано ватрогасно возило Застава 645, ТИП ВПС 1600/200/250 (вода, пена, прах) из 1981. године и хемијско ватрогасно возило Застава 620 В, ТИП С-500 ( резервоар 500 кг праха) из 1971. године.
Показној вежби са новим ватрогасним возилима ГСП присуствовали су Борко Милосављевић, помоћник градоначелника и начелник Градског штаба за ванредне ситуације Раде Милошевић.

29.03.2017.

ЈКП ГСП "БЕОГРАД" ДОБИО ЈОШ ЈЕДНО
Признање за заштиту животне средине
После три месеца ЈКП ГСП "Београд" је добио још једно вредно признање због доприноса унапређењу заштите животне средине и очувању природних ресурса.
Наиме, током 53. Међународног салона аутомобила у Београду, 29. 3. 2017. године у 13 часова у свечаној сали Београдског сајма директору Жељку Милковићу уручено је "Посебно признање за 2017. годину" које је добило Градско саобраћајно предузеће "Београд" због увођења електричних аутобуса и прве линије електричних аутобуса у Европи.

Ово значајно признање додељује стручни жири састављен од представника Привредне коморе Србије, Агенције за заштиту животне средине, АМСС - Центра за моторна возила, Агенције за енергетику и Метро Маркет.

Према наводима организатора, у складу са прокламованим циљем да се промовише етичко понашање и подизање свести о потреби за очувањем природних ресурса, заштита животне средине и корпоративна одговорност, жири је прошле године увео и два посебна признања.
Велика је част што је, у изузетно квалитетној и јакој конкуренцији, наше предузеће било један од добитника таквог- рекло би се еснафског признања.
Подсетимо се, не тако давно, 30. новембра прошле године, ЈКП ГСП "Београд" добио је на Међународном форуму "Алтернативна горива – јуче, данас и сутра", одржаном у Стубичким топлицама у Хрватској престижно признање - Амбасадор у примени алтернативних горива у 2016. години.

16.03.2017.

РЕНОВИРАН ДИСПЕЧЕРСКИ ЦЕНТАР
Превоз још бољи и ефикаснији
Градоначелник Београда Синиша Мали, његов помоћник Борко Милосављевић и Жељко Милковић, директор ГСП са сарадницима обишли су 15. марта 2017. године у 13 часова реновирани Диспечерски центар ГСП.

После упознавања са техничко – технолошким новинама у Центру који се сматра самим срцем управљања саобраћајем, градоначелник је са сарадницима посетио и ресторан "Друштвене исхране" који је недавно обновљен у циљу даљег унапређења кавлитета услова рада запослених у ГСП.
Диспечерски центар ЈКП ГСП "Београд" модернизован је у потпуности после тачно седам година од последњег реновирања и данас испуњава све предуслове модерног центра за управљање саобраћајем у вишемилионском Београду.

– После седам година уложили смо 8,5 милиона динара да се овај простор уреди, опреми и из њега управља возилима којима ГСП располаже. Овде се сливају све информације о јавном градском саобраћају и сада можемо много брже да реагујемо, продужимо или скратимо линије и ово је још једна од лепеза услуга коју ГСП може да понуди грађанима Београда. После 25 година реконструисали смо и ресторан друштвене исхране, који сваког дана користи више од 2.500 радника овог градског предузећа и то је урађено у сарадњи са радницима и представницима синдиката, чиме показујемо како многе ствари можемо заједно да променимо – истакао је градоначелник и подсетио и да су завршени радови на реконструкцији погона "Централа", као и да су у току радови у погону "Космај".

– Очекујемо испоруку десет нових Икарбусових аутобуса у следећих неколико недеља, 12 нових школских аутобуса, а још 30 зглобних наручено је до краја године. Дакле, корак по корак ГСП "Београд" стаје на своје ноге и апелујем на грађане Београда да нам помогну, јер све ово што сада радимо не можемо да одржимо без њихове помоћи. То се односи и на плаћање карата и на чување возила од графитирања и уништавања, јер све то припада свима нама и заједно се боримо за сваки нови аутобус, трамвај и тролејбус – рекао је Синиша Мали.
Градоначелник се захвалио радницима, синдикату и руководству нашег предузећа на заједничком раду, на решавању свих проблема, и нагласио да и ови пројекти доказују да заједништво увек покаже свој резултат.

– Испуњавамо обећано, пред крај 2016. и почетком ове године обећали смо запосленима да ћемо обратити посебну пажњу на услове рада запослених и то управо испуњавамо. Задовољан радник значи и бољи квалитет услуге, што ће се одразити и на квалитет пословања, чиме Београд добија предузеће на које и у будућности може да се ослони - истакао је директор Жељко Милковић и захвалио се градоначелнику и Градској управи на подршци акцијама предузећа у протекле три године.
Новине у служби квалитета
Техничко-технолошке новине са којима сада Центар располаже су: видео зид који се састоји од 9 монитора "FULL HD" резолуције, шест рачунских конфигурација високих техничких карактеристика са по три монитора за радне столове диспечера; видео сигнал, односно приступ камерама са београдских улица и раскрсница; повезаност са Секретаријатом за саобраћај преко оптичког кабла ради остварења конекције са градским институцијама.

Надаље, знатно је унапређен простор у коме се обавља важан посао контроле и управљања саобраћајем - опремљен је новим намештајем, клима уређајем, алтернативним напајањем, односно целокупан простор је проширен и уређен на начин како то захтева важност послова које обављају диспечери ГСП.
Значај ове реконструкције огледа се у чињеници да захваљујући приступу већем броју камера на улицама и бржем протоку информација, диспечери знатно брже добијају информације о стању у саобраћају и самим тим су у могућности да још брже и ефикасније реагују, односно да предузимају потребне мере у циљу ефикаснијег обављања јавног градског превоза и још већег задовољства корисника наших услуга. Друга исто тако важна чињеница је да су диспечери ГСП који раде 24 часа дневно добили знантно квалитетније услове за рад, јер сада располажу већом радном површином и новом потребном технологијом.

У складу са сталним напорима градског превозника да створи што квалитетније услове рада за своје запослене, извршена је и реконструкција ресторана "Друштвене исхране" у коме свакодневно једе безмало две хиљаде гсповаца. Санација простора популарне "мензе" подразумевала је извођење грађевинских и електро радова, тако да је сада овај простор у потпуности добио изглед једног савременог ресторана, са припадајућим менијем.

24.02.2017.

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАБАВКУ 12 МИДИБУСЕВА
Нова возила за превоз школске деце

У присуству градоначелника Београда, господина Синише Малог, потписан је Уговор о набавци 12 нових аутобуса (мидибус - модел Фениксбус, тип ФБИ) за превоз школске деце, у четвртак, 23. фебруара 2017. године у 14 часова, у просторијама ЈКП ГСП "Београд".

Уговор су потписали Жељко Милковић, директор ЈКП ГСП "Београд" и Роберт Врховски, директор Предузећа "Аутобус" д.о.о. из Загреба, Република Хрватска. Вредност Уговора је 1.104.407 евра. Набавка мидибусева се финанасира из кредита Европске банке за обнову и развој. Потписивању уговора присуствовао је и вршилац дужности секретара за јавни превоз Угљеша Митровић.

– Превоз деце је услуга коју ми годинама уназад нудимо, али први пут ће то бити посебни аутобуси са видео-надзором, појасевима на сваком седишту, клима-уређајима, тако да су у потпуности прилагођени деци. Биће у жутој боји која је карактеристична за цео свет. Тако ћемо први пут у нашем граду имати аутобусе само за децу. У овом тренутку ГСП десет возила користи за превоз деце и повлачи их из редовног саобраћаја, а када будемо добили ових 12 аутобуса, они ће бити враћени на улице. Возила ће стизати сукцесивно, по четири у мају, јуну и јулу, тако да ће до нове школске године сви бити у Београду – рекао је Синиша Мали и додао да аутобусе производи домаћа компанија, чиме се подстиче развој домаће привреде. Градоначелник Београда је такође истакао да ГСП први пут у историји набавља 12 школских аутобуса који су намењени само за превоз деце. Према његовим речима, Град Београд води рачуна о деци, нарочито оној која живе у приградским насељима, којима је школа далеко.
– Ово је и део напора да консолидујемо ГСП. У 2015/2016. години купљено је 55 аутобуса, а пре десетак дана потписан је уговор за набавку 30 зглобних аутобуса, чија се испорука очекује у другој половини године. ГСП полако стаје на ноге – нагласио је Мали и још једном апеловао на грађане да купују карте за градски превоз.
Директор Жељко Милковић је истакао да се ради о веома безбедним аутобусима за децу, с обзиром на то да имају безбедносне појасеве, уочљиву жуту боју, биће посебно означени, а имаће и ротацију.

– Та возила ћемо користити и за превоз ђака до разних установа, а њиховом набавком ћемо сигурно побољшати квалитет саобраћаја – рекао је директор ГСП и додао да возила имају Ивекову шасију, а производи их предузеће "Фениксбус" из Новог Сада.
Дејан Дивљак, директор "Фениксбуса" изразио је задовољство што ће то предузеће производњом мидибусева учествовати у развоју школског превоза у Београду. Веома нам је драго, додао је, да послујемо са домаћим превозницима као што је ГСП "Београд". Он је обећао да ће аутобуси бити испоручени у роковима који су дефинисани уговором.
Куповина ових возила доноси вишеструке бенефите – надаље се побољшава квалитет превоза до основне школе и дневног боравка деце са посебним потребама; повећава се број расположивих аутобуса за редован саобраћај са возилима која су до сада превозила школску децу; и градски превозник добија знатно већи капацитет на тржишту уговорног превоза, односно има реалну могућност да остварује нове послове и већи приход.

09.02.2017.

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НОВА ВОЗИЛА
Тридесет зглобних аутобуса
У четвртак, 9. фебруара 2017. године у 12 часова, у присуству градоначелника Београда, господина Синише Малог, у просторијама ЈКП ГСП "Београд" потписан је Уговор о испоруци 30 нових нископодних зглобних аутобуса градског типа са ознаком ИК-218 М. Потписивању су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и в.д. секретара за јавни превоз Угљеша Митровић.

Уговор су потписали Александар Вићентић, директор А.Д. "Икарбус" и заступници Лизинг куће "С-лизинг" Бојан Врачевић и Вук Вучевић. Сагласност на Уговор потписао је Жељко Милковић, директор ЈКП ГСП "Београд". Укупна вредност Уговора је 8.429.112,90 евра. Аутобуси се набављају путем финансијског лизинга.
Градоначелник је истакао да је ово још једна лепа вест за Београђане, као и да ће нови аутобуси бити на улицама до септембра ове године.
– Куповином нових аутобуса дајемо допринос повећању квалитета јавног превоза. Сва возила ће имати климу, приступ за особе са инвалидитетом, бројаче путника, као и камере споља и изнутра. Све то је у складу са високим стандардима које смо поставили пре две године. Током 2015. и 2016. године набављено је 55 возила, од чега је 50 соло-аутобуса и пет електричних, по чему смо сигурно међу најиновативнијим европским престоницама – рекао је Синиша Мали.

Градоначелник је подсетио да нови зглобни аутобуси имају већи капацитет и примају око 155 путника, као и да би до краја следећег месеца требало да стигне још 10 аутобуса од "Икарбуса" за које је уговор потписан раније.
– Ово је део наше стратегије која се односи на обнову возног парка и повећања квалитета јавног превеоза у Београду. Наравно, нећемо стати на овоме, радимо на проналажењу решења за куповину нових аутобуса и трамваја. Ипак, не треба заборавити ни чињеницу да куповином "Икарбусових" аутобуса помажемо домаћу привреду. Желим да захвалим компанији "С-лизинг", која је пронашла начин и интерес да подржи куповину ових аутобуса и ово је прави пример како сви заједно можемо да мењамо ствари набоље – оценио је Мали. Такође је најавио скорашње потписивање уговорa о куповини 12 школских аутобуса, који ће бити жуте боје у складу са светским стандардима.
– Та возила ће превозити наше најмлађе до школа на територији Београда. У питању је новина на улицама нашег града и још један пример где ЈКП ГСП "Београд" показује да је лидер у новим идејама и иновативности у граду, због чега посебно захваљујем менаџменту и запосленима у овом предузећу. Трудићемо се да у будућности наставимо да обнављамо возни парк и на тај начин доприносимо квалитету јавног превоза у Београду – закључио је градоначелник.
Вук Вучевић из "С-лизинга" истакао је спремност његове компаније да помогне и финансира јавна комунална предузећа. Према његовим речима, задовољство је бити део друштва које напредује.
Испорука 30 нових зглобних аутобуса вршиће се у три лота: I лот (10 аутобуса) - 150 календарских дана од дана ступања на снагу Уговора о испоруци возила; II лот (10 аутобуса) - 165 календарских дана и III лот (10 аутобуса) - 180 календарских дана од дана ступања на снагу Уговора о испоруци возила.

07.02.2017.

У ПОЗОРИШТУ НА ШИНАМА ОДРЖАНА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ
"Трамвај звани самоћа"
Премијера представе "Трамвај звани самоћа", одржана je 4. фебруара у 18 часова, у несвакидашњем амбијенту трамваја типа "Шиндлер" на линији 6.

Овом за нашу престоницу изузетном културном догађају присуствовали су Ивона Јевтић, градска секретарка за културу, Жељко Милковић директор ЈКП ГСП "Београд" и Светислав Гонцић в.д. директора Установе културе "Вук Караџић". Градска секретарка изразила је своје задовољство у вези овог културног догађаја.
– Ово је изузетна прилика да се уведе иновативност у Београду, а то је да имамо путујући театар. Угледали смо се на европске и светске стандарде, тако да ћемо вечерас дати прилику младим писцима и глумцима да се представе београдској публици – истакла је Ивона Јевтић.
Надаље је нагласила да је ова представа плод изузетне сарадње Установе културе "Вук Караџић", предузећа ЈКП ГСП "Београд" и Града Београда.
Обраћајући се бројним новинарима редитељ представе Стеван Бодрожа истакао је да га је у овом пројекту највише интересовала позиција публике, а то је позиција воајера у неком јавном простору који не припада никоме, а заправо припада свима.
– Зато сам и ставио ове људе у прави трамвај, а не у неки реконструисани на некој сцени. Јер сви ми када се возимо јавним превозом чујемо неке приче, размењују се породичне тајне иза којих можемо само да наслутимо шта се крије, а размењују их неки странци које више никада нећемо видети – указао је Бодрожа.
Представа је иначе драмски комад подељен у четири дела, који су потписале четири списатељице: Мина Ћирић, Галина Максимовић, Неда Гојковић и Маша Радић.
Премјеру прве представе у позоришту на шинама на овим просторима, извела је глумачка екипа: Јасмина Аврамовић, Анђела Јовановић, Јасмина Вечански, Тијана Чуровић, Иван Томић, Стефан Радоњић, Жељко Максимовић, Марија Опсеница, Милица Стефановић, Ивана Николић и Ђорђе Марковић.

Представу "Трамвај звани самоћа" Београђани ће моћи да виде у позоришту на шинама 9.,17. и 25. фебруара.
Тих датума у 17.30 часова трамвај полази са почетне станице линије 6 у Ташмајданском парку.
После 80 минута вожње у салону трамваја "Шиндлер" проломио се громогласан аплауз. Била је то најбоља потврда да је публика искрено уживала у четири различита уметничка остварења младих драматурга, у игри глумаца који су представили тужне, нежне, на моменте врло духовите и потпуно могуће, реалистичне, наизглед случајне сусрете пријатеља, брачних парова, родитеља и деце, љубавника. Сви ти сусрети су више од пуких записа из свакодневице, јер сваки од њих представља дубље проблеме са којима се људи суочавају, патње које проживљавају, наде које гаје - укратко представљају живот.
До скорог виђења у позоришту на шинама – могло се читати на лицима свих.

20.12.2016.

ИНТЕРАКТИВАН ОДНОС СА ПУТНИЦИМА
Предавања за средњошколце
ЈКП ГСП "Београд" у континуитету негује интерактиван однос са корисницима јавног градског превоза. У складу са овим опредељењем одржано je и предавање на тему електробуса и то за 33 ђака и два професора Техничке школе за дизајн коже из Београда, у уторак 20. децембрa 2016. године у 09:00 часова у сали СП "Нови Београд".
О предностима увођења аутобуса на електрични погон говорили су ђацима Душан Савковић, извршни директор за електроподсистем и Слободан Мишановић, пројект менаџер.

Иницијатива је потекла од Техничке школе за дизајн коже, која је упутила молбу да њени ученици смера Техничар за заштиту животне средине посете ГСП и упознају се са предностима увођења нових Е аутобуса.
У допису између осталог пише: "Ученици наше школе образовног профила Техничар за заштиту животне средине у оквиру наставних предмета "Извори загађења животне средине" и "Загађивање и заштита ваздуха" изучавају као један од фактора управо утицај саобраћаја на загађивање ваздуха. Са задовољством смо пропратили вест да ГСП уводи нове аутобусе који користе алтернативне енергетске изворе при чему се штеди енергија и значајно смањује загађење ваздуха."
Средњошколци су детаљно упознати са идејом о увођењу нових електробуса, начину њиховог рада, економској исплативости, доприносу заштите животне средине и даљим плановима у смислу повећања овакве врсте превоза - баш као што је и предвиђено у молби коју је Школа упутила градском превознику.

Градско саобраћајно предузеће непрестано развија интерактиван однос са корисницима услуга, едукује и анимира са јасном поруком - ГСП је ваш превозник. На тај начин реализује своје опредељење за нови концепт односа са путником, као друштвено - одговорна компанија, као сервис мобилности Београђана.

17.12.2016.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ГСП
Помоћ најстаријима
У просторијама Дома Бежанијска косa, који послује у оквиру Геронтолошког центра Београд, у суботу, 17. децембра 2016. године у 11 часова, извршена је примопредаја средстава које је ЈКП ГСП "Београд" прикупио за ову установу. Прикупљена средства директору Центра уручио је Жељко Милковић директор градског превозника.

- Ми настојимо да покажемо пажњу према нашим суграђанима који су изградили ову нашу садашњост, који нам помажу да изградимо бољу будућност. Ово је један мали знак пажње, надамо се да ћемо и даље суделовати у оваквим акцијама. Бојим се да смо кроз неки период заборавили да будемо хумани једни према другима, да показујемо пажњу и интересовање. Надам се да ћемо овим чином то променити и да ће у будућности бити више сарадње, боље сарадње и више пажње и према млађим као и према старијим суграђанима - рекао је директор Милковић.
Директор Геронтолошког центра Сузана Мишић захвалила се речима: "Оно што је најважније је то да нас пријатељи из ГСП нису заборавили, да су у духу новогодишњих празника и неке да кажем предпразничне еуфорије данас са нама, да су своје време посветили људима који живе у Геронтолошком центру Београд, да се дружимо и да добрим примером показујемо другима како је добро и како је лепо бити одговора и како је важно својим примером васпитавати млађе генерације."
Сарадња ГСП и Дома Бежанијска коса успостављена је почетком октобра, када се ова позната установа за бригу о старим лицима обратила градском превознику са молбом за помоћ у виду укључивања у Акцију прикупљања чепова са пластичних флаша, као и Акцију прикупљања половне одеће. С обзиром на то да се у ЈКП ГСП "Београд" традиционално успешно реализују хуманитарне акције, на молбу Геронтолошког центра је позитивно одговорено и одмах се приступило конкретним активностима.

Резултат позитивног приступа у овом случају је велики број прикупљених пластичних чепова, преко 10000, и знатне количине половне одеће.
После примопредаје, подељене су захвалнице свима који су учествовали у овој акцији за боље сутра наших најстаријих суграђана.
Овим је градски превозник још једном, у пракси, потврдио своје јасно опредељење друштвено одговорне компаније, односно чињеницу да у континуитету учествује у свим акцијама које могу допринети квалитетнијем животу Београђана.

01.12.2016.

ЈКП ГСП "БЕОГРАД" - АМБАСАДОР У ПРИМЕНИ АЛТЕРНАТИВНИХ ГОРИВА У 2016. ГОДИНИ
Престижно признање
На Међународном форуму "Алтернативна горива – јуче, данас и сутра", одржаном од 29. до 30. новембра ове године у Стубичким топлицама у Хрватској, ЈКП ГСП "Београд" добио je престижно признање - Амбасадор у примени алтернативних горива у 2016. години.
У име ЈКП ГСП "Београд" награду је 30. новембра 2016. преузео директор Жељко Милковић и том приликом рекао:
-Велика је част и одговорност добити овакво признање како за нашег оснивача, град Београд који је на овом пројекту пружао несебичну подршку кроз све релевантне институције тако и за све запослене у ЈКП ГСП "Београд" који су вредно, предано, даноноћно радили да би нашим суграђанима пружили безбеднију и здравију животну околину. Срећни смо што је наш мали допринос на микро нивоу препознат на макро нивоу и позивамо све представнике и учеснике ЈГП свих градова Европе да дају свој мали допринос буђењу еколошке свести, јер како су и моје колеге рекле - своју земљу нисмо добили од наших предака већ смо је позајмили од своје деце. Хвала вам од срца.

Ова награда додељује се у складу са Директивом 94/14 ЕU, на основу критеријума заједничког Већа за међународну сарадњу и координацију пројеката, анализирајући све досадашње активности и пројекте које je ЈКП ГСП "Београд" реализовао на подручју алтернативних горива.
Презентација о увођењу аутобуса са чисто електричним погоном у Београду коју је одржао Слободан Мишановић, пројект менаџер ГСП, изазвала је убедљиво највеће интересовање и пажњу свих присутних. У наставку посетиоци Форума поставили су велики број питања који се односио на различите аспекте реализације овог пројекта. Директор Жељко Милковић и извршни директор Душан Савковић имали су готово получасовну дискусију и давали одговоре на многобројна питања.
На позив госпође Љубе Жгеле, директорке ЗЕТ Загреб, наредног дана организована је посета овом предузећу - највећој компанији за јавни превоз у Хрватској.
Делегација ЈКП ГСП "Београд" посетила је и градоначелника Загреба, господина Милана Бандића, који је честитао нашој компанији на признању које је додељено на међународној конференцији и захвалио се на посети граду Загребу и компанији ЗЕТ.

30.11.2016.

СИНИША МАЛИ, ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ПОСЕТИО СП "КОСМАЈ"
Прва реконструкција од 1974. године
Синиша Мали, градоначелник Београда, Борко Милосављевић, помоћник градоначелника, Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, директор ЈКП ГСП "Београд" Жељко Милковић са сарадницима и председници репрезентативних синдиката ГСП обишли су 29. новембра радове на реконструкцији СП "Космај". Први човек Београда том приликом је рекао да је у питању инвестиција вредна 95 милиона динара, као и да ће уложени новац допринети побољшању услуга ГСП, али и безбедности саобраћаја на градским улицама. Према његовим речима, новац за реконструкцију Погона није обезбеђен кредитом, већ уштедама.

– Свакодневно се трудимо да унапредимо начин рада ЈКП ГСП "Београд" и то не само куповином нових аутобуса. Подсетићу да је током претходне две године купљено 55 нових возила, а да ћемо током следеће године обавити куповину још 30 зглобних и 10 соло аутобуса. Ипак, ради се и на инвестицијама које грађани не могу да примете на улицама, попут инвестирања у погоне где се возила сервисирају. Ово је први случај од изградње Погона "Космај" да се улаже у ове гараже и паркиралишта – рекао је Мали. Надаље је нагласио да Град Београд заједно са руководством предузећа ради и на обезбеђивању средстава за сређивање погона на Карабурми, као и да: "Све ово доприноси безбедности саобраћаја у нашем граду, јер ће возила градског превозника сигурно бити још боље сервисирана, одржавана и контролисана. На тај начин мењамо Београд и добијамо боље Градско саобраћајно предузеће."

– У последње три године, од када смо почели са озбиљним корацима у стабилизацији ГСП, мислим да је ово предузеће у далеко бољој ситуацији него што је било. Ипак, то је далеко од жељеног стања, јер желимо да ГСП добија далеко мање субвенције од града него што је сада случај. Апелујем на грађане да купују карте за превоз, јер је свака продата карта инвестиција у пројекте попут овог, сређивање аутобуса и куповину нових возила. Ако будемо успели да мерама штедње дођемо до новца у току наредне године, кренућемо и са реконструкцијом старих чешких трамваја. Желимо да ти трамваји буду обновљени, са клима-уређајима и интернетом – поручио је градоначелник.
– Средства која смо на тај начин обезбедили усмеравамо тамо где су највеће потребе. Приоритети за ГСП у овом тренутку су погони и обнављање возног парка. Следеће године желимо да обезбедимо нове униформе за возаче, како зимске тако и летње. На тај начин показујемо запосленима да Град Београд и руководство предузећа брину о њима. Из дана у дан радимо све више на унапређењу услуга градског превозника, јер желимо да Београђани буду још задовољнији радом ГСП – истакао је Синиша Мали.

Директор ГСП Жељко Милковић, захвалио се градоначелнику на подршци и нагласио жељу руководства да квалитет услуга буде побољшан. "Ово су први радови у Погону "Космај" од 1974. године, када је саграђен. Радимо на побољшању квалитета услуга које пружамо, али нећемо сигурно заборавити ни наше запослене, како возаче тако и мајсторе који раде на одржавању возила – рекао је први човек ЈКП ГСП "Београд".
Зоран Антић, председник самосталног синдиката ГСП истакао је да је реконструкција Погона "Космај" велики дан за ГСП и изразио наду да ће до јула следеће године радови бити завршени. Ово је изузетан пример сарадње Града Београда и репрезентативних синдиката. Морам да нагласим да велику улогу у свему има и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, који је дошао овде, видео каква је ситуација и након тога постигао договор са градоначелником да се крене са реконструкцијом Погона – рекао је Антић.

08.11.2016.

СТАЛНА ОБНОВА ВОЗНОГ ПАРКА
Стигло још 10 нових аутобуса
У уторак, 8. новембра 2016. године у 10 часова, господин Синиша Мали, градоначелник Београда, Борко Милосављевић, помоћник градоначелника, Александар Вићентић, директор А.Д. "Икарбус" и Жељко Милковић, директор ЈКП ГСП "Београд", присуствовали су испред Старог двора примопредаји 10 нових нископодних соло аутобуса градског типа са ознаком ИК- 112 М.

– Данас је стигло 10 нових аутобуса у погоне ЈКП ГСП "Београд". То су потпуно нови "Икарбусови" аутобуси са камерама унутар возила и споља, са климом и бежичним интернетом, као и местима прилагођеним за особе са инвалидитетом. Треба нагласити да смо пре нешто више од месец дана ГСП испоручили такође 10 нових возила, а да ће још 10 бити испоручено у јануару. Укупно ове и прошле године, Град Београд је обезбедио свом саобраћајном предузећу 55 нових возила, од чега су пет електробуси и 50 соло аутобуси – нагласио је градоначелник.
– Осим инвестиција у аутобусе, уложићемо преко два милиона евра у погон "Космај". То је тренутно најслабије опремљен погон ГСП-а, а радови ће почети већ следеће недеље. У питању је обнављање комплетне инфраструктуре тог погона, како бисмо грађанима омогућили још комфорнији и квалитетнији превоз. Радимо све што можемо да побољшамо квалитет превоза како би се Београђани возили у новим, чистим и лепшим аутобусима. Ускоро ћемо моћи да кажемо да је скоро пола возног парка ГСП обновљено – додао је Синиша Мали.
Према његовим речима, следеће године биће набављено још најмање 30 нових зглобних аутобуса и 10 соло аутобуса, што значи да ће за само неколико година ГСП бити обезбеђено скоро 100 нових возила.

– Обећали смо да ће ЈКП ГСП "Београд" стати на ноге, али морам да кажем да нисам задовољан наплатом карата. Још увек нисмо дошли до тога да сви који користе јавни превоз плаћају карте, али сам задовољан и поносан на чињеницу да Београђане превозе аутобуси домаћег произвођача. На тај начин спајамо лепо и корисно и подржавамо напоре Владе Републике Србије, која настоји да запошљава домаћа предузећа и домаће раднике – подсетио је Мали.
Директор ЈКП ГСП "Београд" Жељко Милковић рекао је да ће нови аутобуси бити на улицама већ сутра, углавном на линијама које саобраћају у Земуну, док ће три бити распоређена за школски превоз.
– Важно је напоменути да је 5. децембра отварање тендера за школске аутобусе, што значи да ћемо средином следеће године добити 12 школских аутобуса. ЈКП ГСП "Београд" је остварио одличне резултате у смањењу потрошње горива, око два одсто, а ако узмемо у обзир да ГСП месечно потроши око 2.800.000 литара горива, јасно је да смо успели да уштедимо велики новац. Ове године је око 100 возача прошло едукацију за "еко-вожњу", а како следеће године планирамо да још 300 до 400 прође ту обуку, уштеде ће сигурно бити још веће – истакао је Милковић.
Набавком и испоруком нових возила, у континуитету се реализује план Оснивача, Скупштине града Београда, о обнови возног парка највећег градског превозника.


почетак стране

АРХИВИРАНЕ НОВОСТИ


Лист ГСП јануар-фебруар 2017 Лист ГСП октобар 2015 Лист ГСП октобар 2016 Лист ГСП март-мај 2016 Лист ГСП фебруар 2016

Контакт телефони
Диспечерски центар 00-24
366-4040
Служба за медијски наступ
366-4047
Централа-оператери
366-4000
Говорни аутомат
30-33-370, 30-33-371
www.facebook.com

Место за Ваш банер

Место за Ваш банер

www.kudnikolatesla.rs

Место за Ваш банер Место за Ваш банер
Copyright: JKP GSP "Beograd" © 2016. produkcija: S.P.I.S.